Pinokkio's Villa Te Koop | Lionard 

PINOKKIO'S VILLA TE KOOP

31 foto
Deze magnifieke luxe villa met de typerende architectuur van de villa's in deze streek bij Lucca, staat in het charmante oude stadje Collodi, een middeleeuws stadje uit de twaalfde eeuw.
Het exclusieve vastgoed in de provincie van Pistoia in Toscane is halverwege de zeventiende eeuw gebouwd en is een ongelooflijk mooie combinatie van elegantie, mysterie en fascinerende charme. De hovenier van deze buitengewoon luxe villa was de vader van Carlo Lorenzini/Collodi, de schrijver van Pinokkio. De auteur besloot zijn meesterwerk dat hem wereldberoemd heeft gemaakt, in deze magnifieke villa te laten afspelen, vandaar de naam 'Pinokkio's Villa'. Deze prachtige 'Pinokkio's Villa' is nu te koop aangeboden.
De villa telt vier verdiepingen en de hoog gelegen locatie ten opzichte van de omgeving brengt met zich mee dat het uitzicht onvergelijkelijk mooi en weids is. Het luxe vastgoed is meesterlijk gedecoreerd met rococo-ornamenten, wat de villa een sprookjesachtige sfeer die niet van deze tijd is, verleent. De interieurs zijn verfraaid met talloze fresco's, gestucte decoraties en schilderijen.
Maar misschien wordt de allure en het prestige van de villa nog het meest bepaald door de immens grote, weelderig begroeide tuin bij de Villa van Pinokkio. Een barokke tuin met veel barokke standbeelden, trappen en labyrinten. Bloemperken en ronde waterbassins met watervalletjes heten de bezoekers welkom en verlenen een ongekend elegante charme aan het park. Franse tuinarchitectuur-elementen zijn duidelijk te herkennen in de maniëristische en barokke stijl van het park.
Aan het eind van de tuin bevindt zich over drie niveaus oplopend/afdalend een enorme dubbele trap die met mozaïeken in geometrische patronen is verfraaid; in de trapmuren bevinden zich nissen met standbeelden in terracotta. Langs deze magnifieke trap lopen trapleuningen met imposante balustrades.
De schitterende tuin en de trappen zijn niet lang geleden gerestaureerd en verlenen de op zich al prachtige villa een ongekende splendeur.

Technical Details
Regio: Toscane
Gemeente: Collodi - Pescia
Zone: Pistoia

Type: luxe villa - villa te koop in Toscane

Woonoppervlakte historische villa: 5500 m2
Tuin en Park: 12 hectare


Toscane - Collodi - Pescia: Montecatini Terme 15 km - Lucca 20 km - Pisa 40 km - Versilia 60 km - Florence 65 km - Pistoia 40 km.
Ref: 0492
Prijs: Boven 10M

exclusief pand

prestigieus vastgoed
luxe vastgoed te koop

Contact

Om beter aan uw behoeften te kunne voldoen, verzoeken wij u het onderstaande formulier in te vullen met vermelding van de taal waarin u antwoord wilt ontvangen. Wij zullen zo u spoedig mogelijk antwoorden.

Naam *
Achternaam *
E-mail*
Telefoon*
Unternehmen
Taal*
Land *
Bericht *
Privacy *
Ik ga akkoord met de voorwaarden van decreet nr. 196/03.

Telefoon: +39 055 0548100

Collodi

Collodi, een kleine zelfstandige gemeente bij Pescia, is een oud stadje in een gebied dat rijk is aan natuurschoon en belangrijke cultuurhistorische kunstschatten, kortom een gebied met veel bezienswaardigheden. 
Maar het stadje Collodi is vooral bekend, omdat dit de uitverkoren locatie van Carlo Lorenzini, Collodi, was: de schrijver van het wereldberoemde 'kinderboek' Pinokkio wiens avonturen zich hier afspeelden.
Deze Villa van Pinokkio heeft steeds toeristen en bezoekers uit de hele wereld aangetrokken, die door de staatsie van deze magnifieke villa en de sprookjesachtige sfeer uit andere tijden gefascineerd zijn.
Vanuit Collodi zijn andere mooie Toscaanse steden makkelijk bereikbaar, zoals Florence, Pisa, Lucca en Pistoia waar eveneens verscheidene luxe villa's te koop worden aangeboden.
Ook de thermale warmwaterbaden van het beroemde Montecatini Terme, een exclusieve, luxe locatie, bevinden zich vlakbij Collodi.