Luxe Villa Aan Zee In Toscane | Lionard 

LUXE VILLA AAN ZEE IN TOSCANE

17 foto
Een gerenommeerde Italiaanse architect en beeldhouwer heeft in de periode tussen de jaren twintig en dertig van de afgelopen eeuw, de periode dat de Liberty stijl mode was, deze prachtige Italiaanse Liberty villa gebouwd. De villa staat in een exclusieve residentiële zone van Livorno, op een zeer gunstige locatie ten opzichte van het stadscentrum, de zee en sportaccommodaties midden in het natuurschoon. 
De exclusieve Liberty villa is 375 m2 groot en bestaat uit drie verdiepingen plus een suggestief panoramisch torentje.
Deze charmante villa is bijzonder goed onderhouden en vanuit het torentje is een prachtig weids uitzicht op de omgeving, van het eiland Elba tot aan de Apuanen.
De markante architectuur en de bijzonder gunstige locatie zijn daarom twee waardevolle aspecten van dit Toscaanse pand dat te koop staat en aan drie zijden door een tuin van 740 m2 is omringd.
De Liberty villa is in zijn totaal een mooi voorbeeld van een strakke klassieke architectuur zonder excentrieke stilistische elementen, met lineaire raamomlijstingen in 'pietra serena', een typisch Toscaanse steensoort, die zo meer ruimtelijkheid suggereren; op de bovenste verdieping is hetzelfde ruimtelijke effect bereikt met de lege ruimte van de veranda tussen de kolommen en de asymmetrische compositie van de façade. De voorgevel laat een elegant kleurcontrast zien door het gebruik van het intens grijskleurige 'pietra serena', het witte stucwerk en de zachtroze kleur van het pleisterwerk. 
Technical Details
Regio: Toscane
Gemeente: Livorno
Zone: Livorno

Type: villa Livorno - villa's aan zee in Toscane

Woonoppervlakte: 375 m2
Perceeloppervlakte: 740 m2

Slaapkamers: 5
Badkamers: 4
Salons: 2
Eetkamers: 2
Keuken

Overige ruimtes en technische lokalen
Gazebo
Dubbele garage


Toscane - Livorno: Pisa 19 km - Lucca 40 km - Forte dei Marmi 47 km - Thermen 17 km - Golf&Countryclub 5 km - Paardenrenbaan Caprilli 2 km - Vliegveld Pisa 16 km - Tolsnelweg A12, afslag Livorno 1 km.
Ref: 2110
Prijs: € 1.500.000

luxe villa

exclusieve huizen
exclusief vastgoed

Contact

Om beter aan uw behoeften te kunne voldoen, verzoeken wij u het onderstaande formulier in te vullen met vermelding van de taal waarin u antwoord wilt ontvangen. Wij zullen zo u spoedig mogelijk antwoorden.

Naam *
Achternaam *
E-mail*
Telefoon*
Unternehmen
Taal*
Land *
Bericht *
Privacy *
Ik ga akkoord met de voorwaarden van decreet nr. 196/03.

Telefoon: +39 055 0548100

Livorno

Livorno met de charme van een typisch Toscaanse stad ligt pal aan de Middellandse Zee, die via de 'Canali Medicei' tot in de historische stadswijken doordringt. Hier ontstonden de eerste strandpaviljoens van heel Europa gelijktijdig met het concept 'vakantie aan zee'. De stadswijk het Nieuwe Venetië die tijdens de zeventiende eeuw is gebouwd, heeft tot nu toe haar oorspronkelijke karakter behouden.
In en bij de Toscaanse stad Livorno kan men prachtige wandelingen langs zee maken omgeven met het weelderige groen van palmen en tamerisken, over de kiezelstranden langs de rotsen in zee met de op neer gaande golven en de rotsen van de kust met door de wind ontstane inkepingen. Langs de zeeboulevard liggen strandpaviljoens met kleine zeedennenbossen waar schilderijenexposities worden gehouden, staan pastelkleurige Liberty villa's en karakteristieke kiosken, liggen haventjes met aanlegsteigers en is de paardenrenbaan Caprilli te vinden. Vanaf het Terras Mascagni is zowel op Capraia en Gorgona, eilanden van de Toscaanse archipel, als op het eiland Corsica een schitterend uitzicht. De wandeling gaat verder tot Quercianella en Castiglioncello, langs de rotsen en een kristalheldere zee, een waar eldorado voor vissers en diepzeeduikers.