Luxe Appartement In Toscane | Lionard 

LUXE APPARTEMENT IN TOSCANE

28 foto
Op een heuvel ten zuiden van Florence staat deze historisch belangrijke villa uit de zestiende eeuw waar dit luxe appartement deel van uitmaakt. Hier hebben belangrijke Florentijnse adellijke families gewoond en hier heeft Galileo Galilei gestudeerd en onderzoek gedaan.
In de loop der eeuwen hebben structurele veranderingen plaatsgevonden, vooral in het begin van de negentiende eeuw. Tijdens een radicale restauratie is de stijl ingrijpend gewijzigd en zijn architectonische elementen uit andere gebouwen toegepast. De twee avant-corps van de façade bijvoorbeeld waarin een kerkportaal uit de Renaissance is geïnstalleerd. De gevel aan de straatkant is verfraaid met een kleine loggia met een grote 'serliana'-arcade, die op twee kolommen steunt met daarboven een terras. Het pand is niet alleen interessant en voornaam vanwege de bouwgeschiedenis en het prestige, maar is ook kunsthistorisch van belang door het imponerende fresco “De naakte dansenden” op de muur in een van de vertrekken op de begane grond. Deze frescoschildering wordt toegeschreven aan Antonio del Pollaiolo, een beroemde kunstenaar in de Renaissance.
Het luxe appartement bevindt zich op de tweede verdieping van de villa en vanuit alle ramen is een magnifiek uitzicht op Florence en het Toscaanse heuvellandschap.
De woonoppervlakte bedraagt ongeveer 230 m2: de entree, een keuken annex eetkamer, twee slaapkamers met elk een eigen badkamer, een zitkamer met open haard, een andere slaapkamer met badkamer, een laundry en een bergruimte. Het appartement is niet lang geleden gerestaureerd met superbe afwerkingsdetails zoals ambachtelijk vervaardigde terracottaplavuizen op de vloeren, plafonds met antieke terracottategels en houten balken, en een salon die met een schouw is verfraaid. De kwaliteit en aandacht voor welk detail dan ook hebben een warme en uitnodigende ambiance gecreëerd.
De residentie staat in een gemeenschappelijk park met lanen omzoomd met heggen, met bossen, olijfbomen en oude hoge bomen.
Het appartement, een unicum onder de appartementen in Italië, beschikt over een kleine eigen tuin, ideaal om in de zomer buiten te eten.Technical Details Regio: Toscane
Gemeente: Florence
Zone: Florence

Type: luxe huis - villa's in Florence te koop

Woonoppervlakte: 230 m2
Perceeloppervlakte: 600 m2

Slaapkamers: 3
Badkamers: 3
Salon
Eetkamer
Keuken
Overige ruimtes en technische lokalen


Toscane - Florence: Lucca 55 km - Pisa 70 km - Siena 50 km - Forte dei Marmi 75 km - Monte Abetone 48 km - Thermen van Montecatini 35 km - Golfclub Poggio dei Medici 30km - Vliegveld Florence 5 km - Snelweg, afslag Florence-Noord 2 km.
Ref: 2381
Prijs: Op aanvraag

landhuizen in toscane te koop

vastgoed in forte dei marmi
villa bij siena

Contact

Om beter aan uw behoeften te kunne voldoen, verzoeken wij u het onderstaande formulier in te vullen met vermelding van de taal waarin u antwoord wilt ontvangen. Wij zullen zo u spoedig mogelijk antwoorden.

Naam *
Achternaam *
E-mail*
Telefoon*
Unternehmen
Taal*
Land *
Bericht *
Privacy *
Ik ga akkoord met de voorwaarden van decreet nr. 196/03.

Telefoon: +39 055 0548100

Florence

Florence, de locatie waar dit waardevolle vastgoed te koop staat, wordt universeel erkend als dé kunststad van Europa met haar patrimonium kunstwerken van onschatbare waarde waardoor de stad als het ware een openluchtmuseum is.
Het echte kloppend hart van de historische stad is Piazza della Signoria met Palazzo Vecchio en de Galleria degli Uffizi. Niet ver daarvandaan staat de Dom met de majestueuze koepel van Brunelleschi, geflankeerd door de Klokkentoren van Giotto en daar tegenover het Baptisterum van San Giovanni met de wereldberoemde bronzen deuren.
De Arno stroomt door de stad en is voor de geschiedenis van Florence net zo belangrijk als de mensen die hier geleefd hebben en nog leven; de Florentijnen hebben een haat-liefde verhouding met de rivier, die in het verleden voor grote rijkdom en welvaart heeft gezorgd, maar ook voor desastreuze overstromingen.
De Ponte Vecchio is van alle bruggen over de Arno uniek in de hele wereld door de karakteristieke juwelierswinkeltjes op de brug zelf. Boven de brug loopt het Corridoio Vasariano, dat de rechteroever van de Arno met de linkeroever verbindt. Ponte Vecchio is de enige brug die ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.
De linkeroever van de Arno, de zo geheten Oltrarno, is een wijk waar nog de sfeer van het Florence van weleer te vinden is met haar traditionele ambachtelijke werkplaatsen, waarover Vasco Pratolini en Marcello Vannucci in hun romans hebben geschreven.