Historische Villa Bij Lucca Te Koop | Lionard 

HISTORISCHE VILLA BIJ LUCCA TE KOOP

30 foto
Deze belangrijke villa van grote cultuurhistorische waarde is halverwege de zeventiende eeuw gebouwd in een historisch plaatsje dicht bij het centrum van Lucca en is nu te koop aangeboden. Paolina Bonaparte, de zuster van Napoleon, kocht deze exclusieve residentie in de eerste helft van de negentiende eeuw en liet belangrijke verbouwingen uitvoeren, waardoor het huidige aanzicht van de villa is bepaald. De oostelijke gevel van het centrale bouwvolume is in die periode gerenoveerd en verfraaid met ornamenten, onder andere de ‘lunetta’ in basreliëf en het opvallende mozaïek boven de dubbele trap.
Het vastgoed bestaat uit de voorname villa en het vroegere gebouw voor de citroenplanten de zogeheten ‘Limonaia’, die in dezelfde periode als de villa is gebouwd en nu een luxe woning is; verder een agrarisch bijgebouw waar destijds de boer woonde. Het grote, rechthoekige bassin, ook negentiende-eeuws, is tot zwembad getransformeerd.
Het enorme park is in de negentiende eeuw door een beroemde Engelse landschapsarchitect ontworpen en is met recht de trots van dit landgoed. Aan de noordzijde van deze exclusieve villa bij Lucca bevindt zich een prachtige zogeheten Engelse tuin met oude, kronkelende paadjes met langs de zijkanten nog de oorspronkelijke goten om het overtollig water af te voeren. De paadjes voeren naar meer dan honderd jaar oude magnifieke steeneiken, eiken en lindebomen en voorts naar een grote ginko bilboa en twee altijdgroene sequoia’s. Werkelijk schitterend zijn de enorm grote camelia’s, die wel twaalf meter hoog zijn.
Langs het hoofdpad in de tuin staat een charmante smeedijzeren gazebo met een prachtige in mozaïek gelegde vloer. Bij de exclusieve villa horen een koelruimte achter het cameliabos, een bassin met een golvende belijning en de overblijfselen van een hartvormig bassin, dat speciaal voor het zusje van Paolina Bonaparte was aangelegd.
De twee kleinere Italiaanse tuinen, een bij de villa en een bij de ‘Limonaia’, zijn van recenter datum, evenals het grote rechthoekige bassin dat nu het zwembad is.

Technical Details
Regio: Toscane
Gemeente: Lucca
Zone: Lucca

Type: villa's in Lucca - exclusieve villa's te koop

Woonoppervlakte: 2100 m2
Perceeloppervlakte: 10 hectare

Luxe villa: 1000 m2
Slaapkamers: 6
Badkamers: 8
Salons: 5
Eetkamer
Keuken
Bibliotheek

Zwembad
Kas

Bewoond bijgebouw: 300 m2
Villa van de portier met opslagruimte: 800 m2

Overige ruimtes en technische lokalen


Toscane - Lucca: Lucca 5 km - Forte dei Marmi 40 km - Viareggio 20 km - Golfclub 9 km - Thermen 16 km - Paardenrenbaan 35 km - Vliegveld Pisa 40 km - Tolsnelweg A11, afslag Lucca-Oost 7 km.
Ref: 0434
Prijs: 5M tot 10M

luxueuze villa

vastgoedkantoor 'real estate'
exclusieve villa

Contact

Om beter aan uw behoeften te kunne voldoen, verzoeken wij u het onderstaande formulier in te vullen met vermelding van de taal waarin u antwoord wilt ontvangen. Wij zullen zo u spoedig mogelijk antwoorden.

Naam *
Achternaam *
E-mail*
Telefoon*
Unternehmen
Taal*
Land *
Bericht *
Privacy *
Ik ga akkoord met de voorwaarden van decreet nr. 196/03.

Telefoon: +39 055 0548100

Lucca

De geschiedenis van Lucca in vogelvlucht: Lucca is als nederzetting van de Liguriërs ontstaan en later gekoloniseerd door de Romeinen. In de zesde eeuw was Lucca hoofdstad van het Lombardische hertogdom in Tuscia, Toscane, in de twaalfde eeuw werd de stad een vrije gemeente en vervolgens de Republiek van Lucca. 
In de Middeleeuwen groeide Lucca uit tot een belangrijke stad door de ligging aan de Via Francigena, de pelgrimsroute van Rome via Frankrijk naar Canterbury. Lucca was een belangrijke plaats voor duizenden pelgrims die het relikwie 'Volto Santo', de afbeelding van de gekruisigde Christus in de Dom van Lucca aanbeden. 
De Heer van Lucca Castruccio Castracani degli Antelminelli, de enige geduchte tegenstander van de expansiepolitiek van Florence, versloeg in 1325 bij de slag van Altopascio het veel sterkere leger van de Florentijnen en achtervolgde de overwonnen troepen tot aan de stadsmuren van Florence.
Na de dood van Castruccio, Heer van Lucca, brak een periode van anarchie aan; eerst was Lucca en het grondgebied het domein van de Visconti-familie van Milaan, daarna stond de stad onder de heerschappij van Giovanni Dell'Agnello, Doge van Pisa. Met behulp van Keizer Karel IV verwierf Lucca opnieuw haar onafhankelijkheid en werd een belangrijke stadstaat, de Republiek van Lucca, welbekend in heel Europa vanwege haar bankiers en de zijdehandel. In deze bloeiperiode zijn dan ook vele zeer exclusieve villa's gebouwd. In 1805 schonk Napoleon het Prinsdom Lucca en Piombino aan zijn zuster Elisa Bonaparte en haar echtgenoot Felice Baciocchi en in 1860 ging de stad deel uitmaken van het Koninkrijk van Italië. Deze luxueuze villa bij Lucca was eens de residentie van de zuster van Napoleon Bonaparte.