Villa Antinori In Monte Aguglioni Bij Florence Te Koop | Lionard 

Villa Antinori in Monte Aguglioni bij Florence te koop

full screen
107 foto

Een paar kilometer buiten Florence op de eerste heuvelhellingen links van de rivier de Arno staat deze decoratief vormgegeven historische luxe villa te koop. De prachtige voorgevel siert het etiket van een van de wereldberoemde wijnen uit Chianti Classico: de wijn van Villa Antinori van Monte Aguglioni, het landgoed van een van de bekendste Toscaanse dynastieën, de familie Antinori die al vanaf eind negentiende eeuw tot halverwege de vorige eeuw wijn produceert. Deze fenomenale villa met een uiterst boeiende geschiedenis bevindt zich op slechts vijf kilometer buiten Florence. Van 1498 tot 1517 was dit pand eigendom van de machtige familie Del Giocondo, familie van de beroemde Mona Lisa, echtgenote van Francesco del Giocondo; de reden waarom haar portret geschilderd door Leonardo da Vinci in 1505 de titel "La Gioconda" heeft. Men neemt aan dat Baldo d'Aguglione hier vandaan kwam: een jurist en Florentijns politicus, een tijdgenoot van Dante; de dichter noemt in de "Goddelijke Comedie" twee keer deze man 'villan d'Aguglion'. Inderdaad was het dit personage dat op 2 september 1311 het vonnis velde dat Dante geen amnistie werd verleend, waardoor het de dichter onmogelijk werd gemaakt vanuit zijn ballingschap terug te keren naar Florence.

Het gaat hier om een uitzonderlijk mooi complex uit de zestiende eeuw: de voorname villa en andere bijbehorende panden, zoals de portierswoning en agrarische bijgebouwen. Het vastgoed is omringd door prachtige parken, tuinen en lanen met aan weerszijden bomen. Een groot bos ligt rondom deze sprookjesachtige residentie. Er zijn twee entrees: de oorspronkelijke hoofdingang met een indrukwekkende, tweedelige ijzeren poort, die de toegang is naar de laan met cipressen die tot aan de Italiaanse tuin met sierheesters en bekkens gedecoreerd met ornamenten doorloopt. Deze tuin is door de beroemde Engelse architect Cecil Pinsent ontworpen: een echt park met rozenstruiken, grote heesters en symmetrisch aangelegde perken. Aan het eind van dit prachtige park bevindt zich de tweede entree: de brede dubbele trap die naar het woongedeelte voert.

Het centrale bouwvolume van de residentie met een bewoonbaar oppervlak van 2800 m2, bestaat uit drie verdiepingen boven de grond plus een basement. De indeling is als volgt: de begane grond met een grote loggia gesitueerd voor de entree, vervolgens een ruime entreehal, vijf salons, een grote zitkamer, een hal met een gang, een keuken, de personeelsingang, twee badkamers, een bergruimte en een technisch lokaal; op de verdieping hieronder zijn drie zalen, een grote galerij met uitzicht op het park, een keuken, een eetkamer, twee depots, twee sanitaire voorzieningen, drie technische lokalen en een kelderruimte. Op de eerste verdieping is het slaapgedeelte met vijf slaapkamers, waarvan een slaapkamer met een veranda met ramen gevat in een smeedijzeren structuur; voorts drie garderobes, vijf badkamers, een sprookjesachtige bibliotheek, een bergruimte en een klein balkon aan de voorzijde van de villa. Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens twee andere slaapkamers, een fitnessruimte, een studio, twee badkamers en het grote terras 'dell'orologio', zo genoemd omdat het zich ter hoogte van het uurwerk op de voorgevel van de villa bevindt. Vanaf dit terras is een schitterend uitzicht over het dal met de stad Florence.

De verschillende verdiepingen zijn met prachtige trappen binnenshuis verbonden, maar ook met een comfortabele lift. Op de tussenverdieping ten slotte zijn nog meer vertrekken, voornamelijk dienstvertrekken die met de hoofdvilla in verbinding staan. Ook bevinden zich in dit gedeelte van het pand een wooneenheid en lokalen bestemd voor de landbouwactiviteit.

Bij deze uitzonderlijk mooie luxe villa hoort een privékapel die op een veelhoekige plattegrond is gebouwd: een sprekend voorbeeld van de religieuze devotie in die tijd, de zeventiende eeuw, en een karakteristiek onderdeel van exclusieve historische residenties. De diverse bijbehorende panden zijn drie 'limonaie' (serres voor citroenplanten), een kas, een opslagruimte of technische lokalen, de eengezinswoning van de portier en verschillende agrarische bijgebouwen.

Het huidige aanzicht van deze absoluut exclusieve luxe villa met het sierlijke uurwerk op de voorgevel, heeft Markiezin  Nathalie Antinori zo gewild. In het begin van de twintigste eeuw belastte zij haar broer Egisto Fabbri met de ingrijpende restauraties en renovaties. Haar broer was namelijk architect en kunstenaar, maar vooral een groot verzamelaar van het werk van Cézanne van wie hij wel 32 schilderijen van excellent niveau bezat.

Nog een belangrijke meerwaarde van dit prachtige vastgoed dat te koop is, een unicum met een immens prestige qua architectuur en historie, is het feit dat een aantal interessante cultuurhistorische steden in Toscane als San Gimignano, Siena, Pisa, Lucca en Volterra vlakbij liggen; evenals alle belangrijke maar kleinere lokaliteiten in de heuvels van Chianti en aan de Middellandse Zeekust. 

 

Technical Details
Regio: Toscane
Provincie: Florence

Hoofdvilla: 2800 m2
Begane grond: 5 grote ontvangstsalons, woonkamer annex eetkamer, depots, wijnkelders, ruimte voor stenen kruiken met olijfolie
Eerste verdieping: 5 slaapkamers met elk een eigen badkamer en garderobe, bibliotheek/leeszaal, panoramische veranda
Tweede verdieping: 3 slaapkamers, 2 badkamers, studio, fitnessruimte, terras
Basement: keukens, eetkamer, 2 zalen, salon met 'graffiti', galerij van de'Medici met glazen deuren, 2 opslagruimtes, 2 badkamers, 2 bergruimtes, kelder, technisch lokaal
Tussenverdieping: woonruimte voor het personeel, voorraadruimtes, keukens, eetkamer, laundries en strijkruimtes, 2 depots
Systeem om zowel zomers als 's winters de temperatuur te regelen


Privékapel
Tennisveld, 70 m2, met recreatieruimte, sanitaire voorzieningen en omkleedruimtes
Zwembad
Portierswoning met vier vertrekken en kelder: 80 m2

Agrarisch bijgebouw A: 25 m2, hokken voor kippen en konijnen, depot voor klein landbouwgereedschap, badkamer
Agrarisch bijgebouw B: 64 m2, gelijkvloers met 2 vertrekken met elk een eigen ingang
Agrarisch bijgebouw C: 77 m2, depot voor materiaal en gereedschap voor de landbouw
Agrarisch bijgebouw D: 43 m2, depot voor landbouwmachines
'Limonaia', serre voor citroenplanten: 200 m2

Park: 27 hectare

Toscane - Florence: Florence 5 km - Lucca 40 km - Pisa 40 km - Siena 55 km - Forte dei Marmi 65 km - Monte Abetone 50 km - Thermen van Montecatini 20 km - Vliegveld Florence 20 km.


Ref: 0966
Prijs: Op aanvraag

exclusieve villa toscane

historisch vastgoed
luxe villa florence

Contact

Om beter aan uw behoeften te kunne voldoen, verzoeken wij u het onderstaande formulier in te vullen met vermelding van de taal waarin u antwoord wilt ontvangen. Wij zullen zo u spoedig mogelijk antwoorden.

Naam *
Achternaam *
E-mail*
Telefoon*
Unternehmen
Taal*
Land *
Bericht *
Privacy *
Ik ga akkoord met de voorwaarden van decreet nr. 196/03.

Telefoon: +39 055 0548100

Florence - Scandicci

Het prachtige Florence, hoofdstad van Toscane en een van de meest geliefde toeristische steden, is wereldwijd beroemd als kunststad, als de bakermat van de Renaissance. Vanaf het Domplein tot Piazza della Signoria met historisch belangrijke standbeelden en fonteinen van illustere beeldhouwers en architecten, lopen miljoenen toeristen gefascineerd door deze elegante stad.
De Arno stroomt midden door de stad en is voor de geschiedenis van Florence net zo belangrijk als de mensen die hier geleefd hebben en nog leven; de Florentijnen hebben een haat-liefde verhouding met de rivier, die in het verleden voor grote rijkdom en welvaart heeft gezorgd, maar ook voor desastreuze overstromingen.
De Ponte Vecchio is van alle bruggen over de Arno uniek in de hele wereld vanwege de karakteristieke juwelierswinkeltjes op de brug zelf. Boven de brug loopt het Corridoio Vasariano, dat de rechteroever van de Arno met de linkeroever verbindt. Ponte Vecchio is de enige brug die ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.
De linkeroever van de Arno, de zo geheten Oltrarno, is een wijk waar nog de sfeer van het Florence van weleer te vinden is met traditionele ambachtelijke werkplaatsen, waarover Vasco Pratolini en Marcello Vannucci in hun romans hebben geschreven.